Na másle si orestujeme nakrájenou slaninu s cibulí, přidáme houby, koření, osolíme a chvilku podusíme. Poté zalijeme vínem a necháme odpařit. Pak přilijeme vývar, vhodíme bylinky a dusíme cca 20 minut. Před koncem přidáme posekaný česnek. Podle potřeby dochutíme, popřípadě zahustíme jíškou.
Mezitím si připravíme žemlové knedlíky. Na kostky pokrájené pečivo zalijeme mlékem a necháme nasáknout. Přidáme vejce, na másle zesklovatělou cibuli, sušenou cibuli, posekaný libeček, osolíme a pořádně zpracujeme. Pokud bude těsto řídké, přidáme podle potřeby trochu strouhanky. Necháme asi 20 minut odpočinout. Pak mokrýma rukama vytvarujeme knedlíky, vložíme do vroucí osolené vody a podle velikosti vaříme 15–20 minut.
Předehřejeme troubu (horkovzdušnou na 160 °C). Kulatou dortovou formu vyložíme papírem na pečení. Cukr, heru a celá…
více o Nutelové řezy s vůní skořice
Oloupaná jablka nakrájíme na kostičky, ořechy nahrubo nasekáme, zalijeme zálivkou z rumu, medu a citrónové šťávy. Lehce…
více o Jablkový salát s ořechy
Plátky sýru rozložíme na plech, na kterém máme buď silikonovou podložku nebo pečící papír. Plátky se musí překrývat,…
více o Sýrová roláda pro labužníky