Na másle si orestujeme nakrájenou slaninu s cibulí, přidáme houby, koření, osolíme a chvilku podusíme. Poté zalijeme vínem a necháme odpařit. Pak přilijeme vývar, vhodíme bylinky a dusíme cca 20 minut. Před koncem přidáme posekaný česnek. Podle potřeby dochutíme, popřípadě zahustíme jíškou.
Mezitím si připravíme žemlové knedlíky. Na kostky pokrájené pečivo zalijeme mlékem a necháme nasáknout. Přidáme vejce, na másle zesklovatělou cibuli, sušenou cibuli, posekaný libeček, osolíme a pořádně zpracujeme. Pokud bude těsto řídké, přidáme podle potřeby trochu strouhanky. Necháme asi 20 minut odpočinout. Pak mokrýma rukama vytvarujeme knedlíky, vložíme do vroucí osolené vody a podle velikosti vaříme 15–20 minut.
Obrané a oprané bezinky, nastrouhaná jablka a 500 g cukru vaříme 15 minut. Potom přimícháme přípravek Pektogel nebo…
více o Marmeláda z bezinek a jablek
Brambory očistíme, nakrájíme na kolečka, přidáme sůl, česnek, kmín, klobásu vcelku, dáme vařit. Když jsou uvařené,…
více o Medzevská bramborová polévka
Na těstíčko spolu prošlehejte mouku, prášek do pečiva, podmáslí a vejce. Vmíchejte petržel a osolte. Olej rozehřejte ve…
více o Křupavé cibulové kroužky
1. Kuře omyjeme a dobře ho osušíme, a to i zevnitř papírovými ubrousky. Otrháme rozmarýn ze dvou snítek, najemno ho…
více o Citronové kuře s rozmarýnem
Uvařené salko dáme do mísy, přidáme rozměklé máslo a rozmixujeme. Poté přisypeme sáček burizonů a promícháme. Z hmoty…
více o Burizonový chlebíček ze Salka