Na másle si orestujeme nakrájenou slaninu s cibulí, přidáme houby, koření, osolíme a chvilku podusíme. Poté zalijeme vínem a necháme odpařit. Pak přilijeme vývar, vhodíme bylinky a dusíme cca 20 minut. Před koncem přidáme posekaný česnek. Podle potřeby dochutíme, popřípadě zahustíme jíškou.
Mezitím si připravíme žemlové knedlíky. Na kostky pokrájené pečivo zalijeme mlékem a necháme nasáknout. Přidáme vejce, na másle zesklovatělou cibuli, sušenou cibuli, posekaný libeček, osolíme a pořádně zpracujeme. Pokud bude těsto řídké, přidáme podle potřeby trochu strouhanky. Necháme asi 20 minut odpočinout. Pak mokrýma rukama vytvarujeme knedlíky, vložíme do vroucí osolené vody a podle velikosti vaříme 15–20 minut.
Nálev vytvoříme povařením piva s kořením. Cibule nakrájíme na kolečka .Buřty rozřízneme a vložíme do nich trochu koření…
více o Utopenci v pivním nálevu
Čočku namočíme tak na 2 hodiny a ve stejné vodě dáme vařit s novým kořením, pepřem, bobkovým listem a solí. Po změknutí…
více o Čočková polévka podle Romany