Vepřová pečeně na rozmarýnu Troubu předehřejeme na 180 °C. Maso omyjeme a osušíme. Z poloviny rozmarýnu nasekáme lístky, smícháme je se solí a… více o Vepřová pečeně na rozmarýnu
Grilovaná krkovice na rozmarýnu Do marinovací misky dáme prolisovaný česnek, citronovou šťávu, rozmarýn. olej a hořčici. Ingredience dobře promícháme a… více o Grilovaná krkovice na rozmarýnu
Pečená vepřová kýta s paprikou Vepřovou kýtu opepřete a osolte a nechte několik minut odstát. Cibuli nakrájejte na plátky, nakrájejte i papriku a… více o Pečená vepřová kýta s paprikou
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho připravit, aby byl… Grilovaný sýr patří k letní klasice a vůbec nemusí být jen pro ty, kteří neholdují masu.… Celý článek
Výborný bezový sirup: Vyzkoušejte recept herečky Ivy Hüttnerové… Využijte voňavých bezových květů a vyrobte si z nich lahodný sirup. Je skvělý jako základ do… Celý článek
Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět krásně křupavé Máte stále v mrazáku zásobu pečiva? Je to skvělý způsob, jak předejít plýtvání a mít ho k… Celý článek
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové kůry přírodní a… Celulitida je kosmetický problém. Vyznačuje se nerovnoměrným vzhledem kůže, která připomíná… Celý článek
Švýcarské špagety Špagety uvaříme dle návodu na obalu, scedíme. Šunku nakrájíme na kostičky, sýr nastrouháme. Do uvařených špaget… více o Švýcarské špagety
Zelný salát s tatarskou omáčkou Vše na velmi jemno nakrájíme, smícháme s tatarskou omáčkou, osolíme, opepříme a necháme proležet. Mažeme na plátky veky. více o Zelný salát s tatarskou omáčkou
Bramborové smaženky s česnekovou… Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a v osolené vodě vaříme 5-10 minut. Brambory musí zůstat pevné, nesmí se začít… více o Bramborové smaženky s česnekovou omáčkou
Falešný pařížský dort Vše smícháme a upečeme ve formě vymazané a vysypané polohrubou moukou. Krém: mléko, kakao, hladkou mouku = přivedeme… více o Falešný pařížský dort
Kuřecí stehýnka v medovém kabátku Marináda: med, hořčici, koření (sůl, pepř, mletá paprika, rozmarýn), sojová omáčka, prolisovaný česnek. Vše promícháme.… více o Kuřecí stehýnka v medovém kabátku
Makovec se lněným semínkem Všechny sypké přísady promícháme, přidáme ostatní a vymícháme polotekuté těsto. Dle potřeby přidáme mléko. Nalijeme do… více o Makovec se lněným semínkem
Bramborové knedlíky K oloupaným a nastrouhaným bramborám přisypeme mouku, vytvoříme důlek do kterého vyklepneme vejce, pokapeme trochou… více o Bramborové knedlíky
Tvarohová pomazánka s křenem a… Našleháme změklé máslo s tvarohem, dle chuti osolíme a opepříme, vmícháme čerstvě nastrouhaný křen a hrst nasekaných… více o Tvarohová pomazánka s křenem a bylinkami
Pečené kuře Troubu předehřejte na 220 °C. Kuřata řádně omyjte a osušte papírovou utěrkou. Vnitřek osolte a vložte do něj nakrájený… více o Pečené kuře
Išelská kolečka Těsto: Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto, které dáme odležet do chladu. (Min. na dvě hodiny či podle potřeby… více o Išelská kolečka
Kuře na zelí Haničky Koernerové 1. Do pekáče/remosky navrstvíme zelí, poklademe kolečky cibule, na to položíme čtvrtky kuřete. 2. Maso pokryjeme… více o Kuře na zelí Haničky Koernerové
Balkánská miska Papriku zbavíme stopek a jadřinců, nakrájíme na nudličky, rajčata na tenká kolečka a oloupanou okurku nastrouháme. … více o Balkánská miska