Vykynuté těsto po částech rozválíme a vykrájíme kolečka – třeba podle hrnku. Na polovinu koleček dáme marmeládu nebo povidla, druhým kolečkem přikryjeme a stlačíme kolečka pořádně k sobě, aby náplň nevytekla.
Naskládáme koblihy na plech vyložený pečicím papírem a necháme ještě chvíli kynout (15 minut). Pak pečeme při 180-200 °C asi 12–15 minut, dozlatova.
Hned po vytažení z trouby koblihy potřeme rozpuštěným máslem smíchaný s rumem a pocukrujeme.
Z této dávky se dá udělat cca 15 kusů – podle velikosti vašich hrníčků a tloušťky vyváleného těsta.
Koblihy u nás doma mají úspěch. Tak přeji sladké chutnání. :-)
kralika rozsekame na porce. Doprostred pekace polozime kachnu okolo nasklademe porce kralika, pridame nakrajenou cibuli…
více o Kachna pecena s kralikem
Na velmi malé kostičky nakrájíme šunkový salám, cibuli a vejce uvařená na tvrdo. Přidáme tavený sýr, majolku a hořčici…
více o Dobrá pomazánka na chlebíčky
Smíchat,nalít,přelít,upéct.
Důležité je mít doma všechny suroviny, pak už jde všechno samo. V jedné míse si nejlépe…
více o Dvoubarevná tvarohová buchta