Vykynuté těsto po částech rozválíme a vykrájíme kolečka – třeba podle hrnku. Na polovinu koleček dáme marmeládu nebo povidla, druhým kolečkem přikryjeme a stlačíme kolečka pořádně k sobě, aby náplň nevytekla.
Naskládáme koblihy na plech vyložený pečicím papírem a necháme ještě chvíli kynout (15 minut). Pak pečeme při 180-200 °C asi 12–15 minut, dozlatova.
Hned po vytažení z trouby koblihy potřeme rozpuštěným máslem smíchaný s rumem a pocukrujeme.
Z této dávky se dá udělat cca 15 kusů – podle velikosti vašich hrníčků a tloušťky vyváleného těsta.
Koblihy u nás doma mají úspěch. Tak přeji sladké chutnání. :-)
Kuřecí prsa osolíme, opepříme a naskládáme je do zapékací mísy. Na ně položíme plátky másla, eidamu a kolečka salámu.
…
více o Pečené kuřecí na smetaně
Na pánvi osmahneme cibuli, přidáme mleté maso a necháme prohřát. Do zapékací mísy nebo remosky naklademe na kolečka…
více o Zapečené mleté maso s cuketou
Smícháme mouku, cukr, kakao a prášek do pečiva. Přidáme heru a mléko a vypracujeme hladké těsto. Dáme ho do lednice na…
více o Strouhaný koláč s tvarohem