Vykynuté těsto po částech rozválíme a vykrájíme kolečka – třeba podle hrnku. Na polovinu koleček dáme marmeládu nebo povidla, druhým kolečkem přikryjeme a stlačíme kolečka pořádně k sobě, aby náplň nevytekla.
Naskládáme koblihy na plech vyložený pečicím papírem a necháme ještě chvíli kynout (15 minut). Pak pečeme při 180-200 °C asi 12–15 minut, dozlatova.
Hned po vytažení z trouby koblihy potřeme rozpuštěným máslem smíchaný s rumem a pocukrujeme.
Z této dávky se dá udělat cca 15 kusů – podle velikosti vašich hrníčků a tloušťky vyváleného těsta.
Koblihy u nás doma mají úspěch. Tak přeji sladké chutnání. :-)
Troubu předehřejeme na 200 °C.
Omytá rajčata nakrájíme na plátky. Misku vymažeme lžící oleje a na dno střídavě přes…
více o Rajčata zapečená s mozzarelou
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v rozšlehaných vejcích a ve vyšší vrstvě rozpáleného tuku po obou stranách…
více o Kuřecí řízek po švýcarsku
Čerstvé špenátové listy krátce povaříme ve vodě, vodu slijeme. Kdo chce, může listy nahrubo posekat. Pokud použijeme…
více o Pangas se špenátem a nivou
PIŠKOT: Nejprve si vymažeme a vysypeme plech na piškot. Oddělíme si žloutky od bílků. Do mísy se žloutky přidáme cukr a…
více o Piškot s meruňkami a želatinou
Nejprve připravíme kvásek. Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr a na teplém místě necháme vzejít. Do mísy…
více o Těsto na pizzu podle Moniky