Vykynuté těsto po částech rozválíme a vykrájíme kolečka – třeba podle hrnku. Na polovinu koleček dáme marmeládu nebo povidla, druhým kolečkem přikryjeme a stlačíme kolečka pořádně k sobě, aby náplň nevytekla.
Naskládáme koblihy na plech vyložený pečicím papírem a necháme ještě chvíli kynout (15 minut). Pak pečeme při 180-200 °C asi 12–15 minut, dozlatova.
Hned po vytažení z trouby koblihy potřeme rozpuštěným máslem smíchaný s rumem a pocukrujeme.
Z této dávky se dá udělat cca 15 kusů – podle velikosti vašich hrníčků a tloušťky vyváleného těsta.
Koblihy u nás doma mají úspěch. Tak přeji sladké chutnání. :-)
Z vlažného mléka, medu, případně lžičky mouky připravíme kvásek a zaděláme jím těsto (podmáslí také lehce ohřejeme).
…
více o Domácí tmavý chléb s ořechy
Žampiony očistíme a nožičky odstraníme (použijeme do jiného pokrmu).
Připravíme si nálev tak, že svaříme ocet s vodou…
více o Nakládané žampiony se sýrem
Kotlety naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme, potřeme hořčicí s rozmačkaným česnekem a posypeme grilovacím kořením…
více o Kotlety pečené v alobalu