Vykynuté těsto po částech rozválíme a vykrájíme kolečka – třeba podle hrnku. Na polovinu koleček dáme marmeládu nebo povidla, druhým kolečkem přikryjeme a stlačíme kolečka pořádně k sobě, aby náplň nevytekla.
Naskládáme koblihy na plech vyložený pečicím papírem a necháme ještě chvíli kynout (15 minut). Pak pečeme při 180-200 °C asi 12–15 minut, dozlatova.
Hned po vytažení z trouby koblihy potřeme rozpuštěným máslem smíchaný s rumem a pocukrujeme.
Z této dávky se dá udělat cca 15 kusů – podle velikosti vašich hrníčků a tloušťky vyváleného těsta.
Koblihy u nás doma mají úspěch. Tak přeji sladké chutnání. :-)
Na rozpáleném tuku osmažíme cibuli. Přidáme na kostky pokrájené maso (hovězí, vepřové, drůbeží), které jsme osolili a…
více o Hovězí s hlívou na hořčici