Na olejem potřený alobal poklademe plátky anglické slaniny, na to plátky syrových brambor, osolíme. Na brambory položíme naklepané maso, které jsme ochutili solí, pepřem a silně potřeli pikantní hořčicí – ať už z jedné nebo obou stran. Na maso přijdou kolečka cibule a plátek slaniny. Uzavřeme do alobalu a pečeme dle druhu masa.
Je to další recept z mnoha variant na maso v alobalu, které určitě doma připravujete. Použitím jiných ingrediencí vznikne zase jiná zajímavá kombinace.
Lazaně uvaříme a zároveň spaříme pórek. Květák rozebereme na růžičky a v osolené vodě je uvaříme doměkka. Plátky lazaní…
více o Speciální plněné lazaně
Jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké plátky. Hned je smícháme s hrozinkami (příp. s borůvkami nebo brusinkami)…
více o Tvarohový nákyp s jablky