Lístkové těsto rozválíme na 2 pláty o velikosti 30×30 cm. Upečeme je na 170 stupňů cca 20 minut, dokud nebudou mít zlatavou barvu. Kompot scedíme a do šťávy z kompotu přilijeme vodu do objemu 1/2 litru.
Ze šťávy, cukru a krupičky uvaříme krém. Přidáme višně a promícháme. Uvaříme z mléka pudink a do ještě teplého přidáme máslo, promícháme. Šlehačku ušleháme.
Na jeden upečený plát naneseme višňovou náplň, pak vanilkový krém a nakonec šlehačku. Přiklopíme druhým plátem těsta. Dáme do lednice řádně vychladit. Krájíme pilkovým nožem, nebo velmi ostrým.
Do višňové náplně můžeme pro chuť přidat rum. Můžeme náplň i rozmixovat.
Krabí tyčinky (mírně rozmrazené) nakrájíme na kolečka, pórek na drobno a kukuřici scedíme. Všechny ingredience smícháme…
více o Salát z krabích tyčinek
Žampiony očistíme a nožičky odstraníme (použijeme do jiného pokrmu).
Připravíme si nálev tak, že svaříme ocet s vodou…
více o Nakládané žampiony se sýrem
Hrách si den předem namočíme a v té stejné vodě druhý den uvaříme do měkka, popř. rozvaříme. Mezitím si na trošce oleje…
více o Hrachová polévka s klobásou
Rozpečeme troubu.
V jedné misce smícháme všechny suché a proseté suroviny, v druhé všechny vlhké.
Do formy vysázíme…
více o Čokoládové muffiny bez másla