Lístkové těsto rozválíme na 2 pláty o velikosti 30×30 cm. Upečeme je na 170 stupňů cca 20 minut, dokud nebudou mít zlatavou barvu. Kompot scedíme a do šťávy z kompotu přilijeme vodu do objemu 1/2 litru.
Ze šťávy, cukru a krupičky uvaříme krém. Přidáme višně a promícháme. Uvaříme z mléka pudink a do ještě teplého přidáme máslo, promícháme. Šlehačku ušleháme.
Na jeden upečený plát naneseme višňovou náplň, pak vanilkový krém a nakonec šlehačku. Přiklopíme druhým plátem těsta. Dáme do lednice řádně vychladit. Krájíme pilkovým nožem, nebo velmi ostrým.
Do višňové náplně můžeme pro chuť přidat rum. Můžeme náplň i rozmixovat.
Nejprve si připravíme zálivku. Cibuli nakrájíme najemno, smícháme s olejem (cca 2 lžíce), osolíme a vytrvale mícháme v…
více o Ledový salát s extra zálivkou