Lístkové těsto rozválíme na 2 pláty o velikosti 30×30 cm. Upečeme je na 170 stupňů cca 20 minut, dokud nebudou mít zlatavou barvu. Kompot scedíme a do šťávy z kompotu přilijeme vodu do objemu 1/2 litru.
Ze šťávy, cukru a krupičky uvaříme krém. Přidáme višně a promícháme. Uvaříme z mléka pudink a do ještě teplého přidáme máslo, promícháme. Šlehačku ušleháme.
Na jeden upečený plát naneseme višňovou náplň, pak vanilkový krém a nakonec šlehačku. Přiklopíme druhým plátem těsta. Dáme do lednice řádně vychladit. Krájíme pilkovým nožem, nebo velmi ostrým.
Do višňové náplně můžeme pro chuť přidat rum. Můžeme náplň i rozmixovat.
Čerstvé špenátové listy krátce povaříme ve vodě, vodu slijeme. Kdo chce, může listy nahrubo posekat. Pokud použijeme…
více o Pangas se špenátem a nivou
Mouky je někdy potřeba trochu více, podle velikosti vajec a druhu mouky.
Vše v míse smícháme v pevné a pružné těsto…
více o Octové těsto místo listového
Žampiony oloupeme a zbavíme je nožiček, které pokrájíme na menší kousky. Na oleji osmahneme cibuli, až trošku zezlátne…
více o Žampiony plněné šunkou a nivou