Listové těsto rozválíme na velikost koláčové formy, propícháme a upečeme dozlatova. Po vychladnutí potřeme vrstvou nutely rozředěné pár lžícemi teplé smetany. Tvaroh smícháme s moučkovým cukrem a vyšlehanou šlehačku lehce vmícháme do tvarohu. Naneseme na nutelový krém. Pokryjeme kousky jahod a zalijeme červeným dortovým želé připraveným dle návodu. Místo vody uvedené v návodu můžete použít jahodovou nebo malinovou šťávu, já použila malinovou. Nakonec můžeme ozdobit šlehačkou.
Nakrájené houby lehce osmahneme na rozpuštěném másle, osolíme, zalijeme vodou (asi 3/4 litru) a za občasného promíchání…
více o Houbová omáčka smetanová
Brambory uvaříme nejlépe den předem. Pak vypracujeme těsto a necháme 2 hod. odležet, aby se houska nasákla od brambor.…
více o Bramborovo-houskové knedlíky
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové