Listové těsto rozválíme na tloušťku cca 0,5 cm, nařežeme obdélníky nebo čtverce a dáme je na plech. Konce těsta přehneme do středu, posypeme skořicovým cukrem a poklademe plátky nektarinek nebo meruněk. Meruňkový džem smícháme s pár lžícemi rumu a potřeme ovoce. Přehnuté okraje těsta potřeme žloutkem a upečeme dozlatova na 180 stupňů. Nakonec lehce posypeme moučkovým cukrem.
Brambory vložíme do hrnce s vodou a ve slupce vaříme doměkka. Měkké brambory slijeme, necháme vychladnout, oloupeme a…
více o Klasický bramborový salát
Korpus - žloutky ušleháme s cukrem moučkou a vanilkovým cukrem do pěny, potom přidáme vařící vodu a dál šleháme, až do…
více o Vanilkovo-čokoládový dort
Smíchejte meruňkový džem s hořčicí a tymiánem a touto směsí potřete kuře cca 20 minut před jeho dopečením. Hořčice s…
více o „Meruňkové“ kuře po anglicku