Kuřecí prsíčka omyjeme a osmahneme na trošce oleje. Po vychladnutí rozsekáme na drobné kousíčky (v robotu se to dělá nejlépe). Přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, popř. ji můžeme rozsekat společně s masem. Přimícháme máslo a majolku – množství záleží na chuti, jak kdo chce pomazánku hustou, kdo chce jemnější, může majolku nahradit bílým jogurtem. Vymíchanou pomazánku osolíme a okořeníme dle vlastní chuti (pepř, paprika, grilovací koření atd.).
Výborná je jak na tmavé, tak na bílé pečivo. Úplně nejradši ji máme na domácím chlebu.
Maso opláchneme a osušíme. Osolíme a opepříme. Lístky šalvěje otrháme a poklademe na řízky. Vždy dva řízky přiložíme na…
více o Krůtí řízky alá saltimbocca
Rozmrazíme sekanou a dáme vařit rýži. Na oleji zesklovatíme cibuli nakrájenou na jemno, vymáčkneme do ní sekanou z toho…
více o Rizoto s kuřecí sekanou