Na másle osmažíme cibulku do sklovita, vysypeme na ni zmražený špenát, který jsme nechali trochu rozpustit a mírně podlijeme. Dusíme pod pokličkou. Když je špenát roztátý, přidáme prolisovaný česnek, osolíme a podle potřeby podlijeme trochou vody. Dusíme asi 10 minut, pak přilijeme smetanu pro zjemnění, vmícháme vajíčka, dochutíme a můžeme podávat.
Zelí dusíme zvolna s uzeným kolenem nebo nožičkami.V jiném kastrolu zpěníme na sádle cibuli, vložíme na ni na kostky…
více o Sedmihradské zelí (vrstvené)
Chléb nakrájejte na plátky a ty pak ručně natrhejte na kousky. Papriku vložte do kleští a buď na grilu, nebo přímo nad…
více o Chlebový salát Panzanella
Cibuli a anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a společně orestujeme. Přidáme propláchnuté červené fazole (bez nálevu…
více o Bretaňský fazolový salát