Na vále zpracujeme těsto, které necháme asi půl hodiny v lednici odpočinout. Rozdělíme na dva díly, vyválíme placky. Jednu placku dáme na vymaštěný plech, druhou placku rovnou vyválíme na pomaštěném pečicím papíře, nebo alobalu (potom se s upečenou plackou lépe manipuluje).
Ořechová poleva: Na pánvičce rozpustíme cukr, přidáme med a máslo, nakonec dáme nadrobno nasekané ořechy. Teplou směs rozetřeme na placku (tu kterou máme na alobalu), přendáme na plech a obě placky upečeme dorůžova.
Tvarohová náplň: Vše vyšleháme dohladka.
Na upečenou placku bez ořechů rozetřeme jakýkoliv džem, na to dáme tvarohovou náplň a nahoru opatrně z alobalu přesuneme placku s ořechy. Necháme nejméně do druhého dne rozležet – ideální je tak dva dny, ale tak dlouho málokdy vydrží.
2 lžíce medu, 2 velká vajíčka, 100 g pískového cukru, 50 g másla rozpustíme za stálého míchání ve vodní lázni (nejlepší…
více o Medáčky (medové řezy s ořechy)
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Oloupeme cibuli, nakrájíme ji na plátky a rozdělíme na kroužky.
V…
více o Gratinované brambory s cibulí
Z ingrediencí připravíme linecké těsto, které natlačíme do velkých lžic jako do formiček. Dáme na plech a podložíme tak…
více o Linecká velikonoční vejce
Nejdříve zahřejeme olej a dáme do něj bobkový list, nové koření, trochu grilovacího koření, sušené papričky a zahříváme…
více o Pikantní nakládaný hermelín
V misce smícháme tvaroh, vejce, sůl, pudink a přisypáváme dětskou krupici, až nám vznikne těsto trochu hustší než na…
více o Tvarohové halušky s jahodami
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme vodu, olej, nakonec zapracujeme mouku s práškem střídavě…
více o Francouzský hruškový koláč