Na vále zpracujeme těsto, které necháme asi půl hodiny v lednici odpočinout. Rozdělíme na dva díly, vyválíme placky. Jednu placku dáme na vymaštěný plech, druhou placku rovnou vyválíme na pomaštěném pečicím papíře, nebo alobalu (potom se s upečenou plackou lépe manipuluje).
Ořechová poleva: Na pánvičce rozpustíme cukr, přidáme med a máslo, nakonec dáme nadrobno nasekané ořechy. Teplou směs rozetřeme na placku (tu kterou máme na alobalu), přendáme na plech a obě placky upečeme dorůžova.
Tvarohová náplň: Vše vyšleháme dohladka.
Na upečenou placku bez ořechů rozetřeme jakýkoliv džem, na to dáme tvarohovou náplň a nahoru opatrně z alobalu přesuneme placku s ořechy. Necháme nejméně do druhého dne rozležet – ideální je tak dva dny, ale tak dlouho málokdy vydrží.
2 lžíce medu, 2 velká vajíčka, 100 g pískového cukru, 50 g másla rozpustíme za stálého míchání ve vodní lázni (nejlepší…
více o Medáčky (medové řezy s ořechy)
Smícháme mouku s kakaem a kypřidlem. Přidáme cukry, čokoládu, cuketu, vejce, olej a vše důkladně promícháme. Vymazanou…
více o Cuketová kostka s čokoládou
V hrnku smicháme mouku, kypřící prášek, cukr a granko ( popř. kakao). Poté přidáme celé vejce, a nakonec mléko a olej. …
více o Bábovka pro pilně pracující
Cukr dejte do nádoby a za stálého míchání zahřívejte, dokud se nerozpustí - nesmí zežloutnout. Přidejte smetanu a za…
více o Bonbóny z vlašských ořechů
Na rozpáleném tuku osmažíme cibuli. Přidáme na kostky pokrájené maso (hovězí, vepřové, drůbeží), které jsme osolili a…
více o Hovězí s hlívou na hořčici