Na vále zpracujeme těsto, které necháme asi půl hodiny v lednici odpočinout. Rozdělíme na dva díly, vyválíme placky. Jednu placku dáme na vymaštěný plech, druhou placku rovnou vyválíme na pomaštěném pečicím papíře, nebo alobalu (potom se s upečenou plackou lépe manipuluje).
Ořechová poleva: Na pánvičce rozpustíme cukr, přidáme med a máslo, nakonec dáme nadrobno nasekané ořechy. Teplou směs rozetřeme na placku (tu kterou máme na alobalu), přendáme na plech a obě placky upečeme dorůžova.
Tvarohová náplň: Vše vyšleháme dohladka.
Na upečenou placku bez ořechů rozetřeme jakýkoliv džem, na to dáme tvarohovou náplň a nahoru opatrně z alobalu přesuneme placku s ořechy. Necháme nejméně do druhého dne rozležet – ideální je tak dva dny, ale tak dlouho málokdy vydrží.
2 lžíce medu, 2 velká vajíčka, 100 g pískového cukru, 50 g másla rozpustíme za stálého míchání ve vodní lázni (nejlepší…
více o Medáčky (medové řezy s ořechy)
Listové těsto rozválíme a nakrájíme na čtverce velké tak, abychom do něj mohli zabalit celý hermelín, posypeme kořením …
více o Hermelín v listovém těstíčku
Uvaříme brambory ve slupce, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, sůl, špetku…
více o Výborná chlebíčková pomazánka
Maso očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Ze všech stran osolíme, a poválíme v hladké mouce (přebytek otřepeme). Maso…
více o Editina myslivecká svíčková
Cibuli a anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a společně orestujeme. Přidáme propláchnuté červené fazole (bez nálevu…
více o Bretaňský fazolový salát
Rýži dáme předvařit cca na 15 minut do vody s masoxem. Kontrolujeme, aby se nepřipálila, můžeme podlévat trochou vody.…
více o Zbytkové rizoto (dietní)