Na vále zpracujeme těsto, které necháme asi půl hodiny v lednici odpočinout. Rozdělíme na dva díly, vyválíme placky. Jednu placku dáme na vymaštěný plech, druhou placku rovnou vyválíme na pomaštěném pečicím papíře, nebo alobalu (potom se s upečenou plackou lépe manipuluje).
Ořechová poleva: Na pánvičce rozpustíme cukr, přidáme med a máslo, nakonec dáme nadrobno nasekané ořechy. Teplou směs rozetřeme na placku (tu kterou máme na alobalu), přendáme na plech a obě placky upečeme dorůžova.
Tvarohová náplň: Vše vyšleháme dohladka.
Na upečenou placku bez ořechů rozetřeme jakýkoliv džem, na to dáme tvarohovou náplň a nahoru opatrně z alobalu přesuneme placku s ořechy. Necháme nejméně do druhého dne rozležet – ideální je tak dva dny, ale tak dlouho málokdy vydrží.
2 lžíce medu, 2 velká vajíčka, 100 g pískového cukru, 50 g másla rozpustíme za stálého míchání ve vodní lázni (nejlepší…
více o Medáčky (medové řezy s ořechy)
Kuře rozporcujeme, potřeme česnekem se solí a dáme do pekáčku společně se 2 oloupanými rajčaty. Olej smícháme s pivem,…
více o Kuře pečené v pikantní směsi
Nivu utřeme s máslem či se zbytky tavených sýrů z ledničky, vmícháme nadrobno nakrájenou cibuli a ostatní ingredience.…
více o Pomazánka z nivy s pivem
Kotlety osolíme, opepříme. Obalíme ve strouhance, ve vejci a dáme smažit na pánev do růžova. Do pekáčku nebo zapékací…
více o Obrácené řízky na zelenině
Prosetou mouku se sodou promícháme s vejcem, cukrem, medem, skořicí a perníkovým kořením. Těsto necháme nejlépe přes…
více o Medové perníčky z žitné mouky
Vepřová játra omyjeme a připravíme si slabší plátky. Potom je osolíme a opepříme a nastrouhaným česnekem je pomažeme na…
více o Vepřová játra obalovaná