Na vále zpracujeme těsto, které necháme asi půl hodiny v lednici odpočinout. Rozdělíme na dva díly, vyválíme placky. Jednu placku dáme na vymaštěný plech, druhou placku rovnou vyválíme na pomaštěném pečicím papíře, nebo alobalu (potom se s upečenou plackou lépe manipuluje).
Ořechová poleva: Na pánvičce rozpustíme cukr, přidáme med a máslo, nakonec dáme nadrobno nasekané ořechy. Teplou směs rozetřeme na placku (tu kterou máme na alobalu), přendáme na plech a obě placky upečeme dorůžova.
Tvarohová náplň: Vše vyšleháme dohladka.
Na upečenou placku bez ořechů rozetřeme jakýkoliv džem, na to dáme tvarohovou náplň a nahoru opatrně z alobalu přesuneme placku s ořechy. Necháme nejméně do druhého dne rozležet – ideální je tak dva dny, ale tak dlouho málokdy vydrží.
2 lžíce medu, 2 velká vajíčka, 100 g pískového cukru, 50 g másla rozpustíme za stálého míchání ve vodní lázni (nejlepší…
více o Medáčky (medové řezy s ořechy)
Vařené brambory nastrouháme, přidáme vejce, sůl, solamyl, na jedno kilo brambor asi 2 utřené stroužky česneku, špetka…
více o Bramborová roláda od maminky
Ze střední části rohlíků nakrájíme šikmo asi 3-4 cm silné krajíčky. Do majonézy vmícháme nadrobno rozsekaná vejce,…
více o Chuťovky se sardelovým očkem