Domácí boloňské špagety

3

hodnoceno: 4
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule větší
    • sůl
    • 5
      ks rajčata nebo velká sklenice sterilovaného leča
    • pažitka nebo petržel na ozdobu
    • 3
      lžíce kečup - jemný
    • 1
      balíček špagety možné i jiné těstoviny
    • 5
      ks paprika
    • 200
      g tvrdý sýr na posypání
    • tuk pod cibulový základ
    • 1
      lžička paprika - sladká mletá
    • 1
      plechovka vepřové maso ve vlastní šťávě
    • koření na špagety

Postup přípravy receptu

  • Na rozehřátém tuku necháme zrůžovět nasekanou cibuli, přidáme na proužky nakrájené papriky a rajčata. Dusíme, dokud zelenina nezměkne.
  • Poté přidáme nakrájené vepřové maso, kečup, špagetové koření, sladkou papriku, sůl a ještě cca 5 minut podusíme.
  • V průběhu dušení směsi uvaříme špagety dle návodu a po uvaření smícháme na hlubokém plechu společně se směsí. Posypeme nastrouhaným sýrem, nasekanou pažitkou či petrželkou a pečeme dorůžova (při 180 °C cca 1/2 h).

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: