2.5
Maso pokrájíme na hranolky 2,5x8 cm (z vepřového masa děláme slabší) a osolíme. V misce smícháme strouhanku, petrželku,… více o Česnekovo-ořechové masové hranolky
Brambory ve slupce důkladně omyjeme a nakrájíme na tenké plátky, stejně jako špekáčky. Cibuli nakrájíme na kousky.… více o Bramborové špízy
Syrové brambory jemně nastrouháme, přidáme vejce, mouku s práškem do pečiva, sůl. Zředíme mlékem na hustší lívancové… více o Bramborové lívance
Je skvělý pro začínající pekaře i ty, kteří nemají rádi recepty s dlouhým seznamem surovin.… Celý článek
Víkend je ideální chvíle na to si dopřát královskou snídani, na kterou ve všední dny není… Celý článek
Zbyl vám po svátcích vaječný likér? Pozvěte tedy rodinu nebo přátele nejen na skleničku, ale i… Celý článek
Odborníci na zdravou stravu tvrdí, že nejzdravější je jídlo v přirozeném stavu a co… Celý článek
Nejprve si připravíme makovou nádivku: mléko přivedeme téměř k varu a vsypeme do něj pomletý mák, za stálého míchání… více o Maková buchta – skvělá a rychlá
Z bílků ušleháme sníh a zašleháváme po částech cukr do velmi tuhého sněhu. Pak na nejmenší stupeň šlehače zašleháme… více o Piškotová roláda pro začátečnice
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem, osolíme a povaříme. Do vychladlého bešamelu vmícháme… více o Sýrový nákyp se smetanou
Na rozpáleném oleji zpěníme cibulku, chvíli restujeme a pak přidáme kuřecí maso nakrájené na nudličky. Orestujeme,… více o Kuře Hawai
Dáme vařit těstoviny. Po dobu varu těstovin si nakrájíme nadrobno cibulku, přidáme do špenátu a připravíme si vejce,… více o Těstoviny s křenovo-špenátovou omáčkou
Cibulku a petrželku osmažíme na másle. Pomeleme nebo uškrábeme játra. Housku namočíme do vody. Osmaženou cibulku,… více o Játrové knedlíčky
Zpracovat těsto a rozdělit na 8 dílů,poté vyválet válečky a každý rozválet válečkem na šířku cca 1cm. Přehnout půlku… více o Tvarohové miništoly
Mrkev a celer nastrouháme, přidáme majonézu, osolíme, opepříme, přidáme citrónovou šťávu a nakonec trochu osladíme. … více o Zeleninová pomazánka
1. Troubu předehřejte na 180°C a plech vyložte pečicím papírem. 2. Mrkev vyskládejte na plech, posypte kmínem,… více o Mrkvovo-zázvorová polévka
Listové těsto rozválíme na pomoučněném stole na slabý plát, který potřeme bílkovou pěnou: Bílky vyšleháme se solí… více o Pěnové koláčky z listového těsta
Omládek: droždí smíchame s vodou, necháme chvilku odstát. Mouku nasypeme přes síto do velké mísy, přidáme rozpuštěné… více o Adrijská Ciabatta
Smíšíme mouku, kypřící prášek, žloutek, nakrájené máslo, práškový a vanilkový cukr a vypracujeme hladké těsto.… více o Makovo-tvarohový koláč