Brambory umyjeme, osušíme a podélně rozkrojíme na osminky. Vložíme do misky, pokapeme olejem a promícháme. Smícháme strouhanku, papriku, římský kmín, cayennský pepř, sůl, pepř a tymián. V této směsi brambory obalíme nebo je protřepeme v sáčku, aby je směs rovnoměrně pokrývala.
Brambory vložíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v horké troubě 40 minut dozlatova, aby byly křupavé, občas je obrátíme.
Brambory jemně nastrouháme, vodu slijeme, přidáme vejce, utřený česnek a mouku, pepř, majoránku a dle chuti osolíme.…
více o Zapečený bramborák se zelím
Hrách si den předem namočíme a v té stejné vodě druhý den uvaříme do měkka, popř. rozvaříme. Mezitím si na trošce oleje…
více o Hrachová polévka s klobásou
Tento recept kdysi dávno objevila moje maminka v nějakém kuchařském časopise a uchytil se, můj partner již nechce jinou…
více o Rychle, zdravě a chutně losos