Z bílku ušleháme sníh. Smícháme žloutek, mouku, cukr, prášek do pečiva, mléko a olej, pořádně promícháme. Nakonec zamícháme ušlehaný sníh.
Trochu těsta si odložíme do jiné misky a přimícháme trochu kakaa, abychom mohli udělat tmavé těsto na packy, uši a nos.
Naplníme do formy (cca do ½ až do ¾) a dáme péct na 200 °C. Teflonovou formu na Brumíky nevymazáváme, ani ničím nevysypáváme. Pečeme cca 5–10 minut, dokud nejsou hotoví.
Hnědé tlapky a nos uděláme tak, že do formy dáme na požadovaná místa nejdříve tmavé těsto a pak světlé (např. stříkačkou).
Po upečení a vyklopení naplníme rozpuštěnou čokoládou/nutellou/marmeládou nebo jinou náplní. Plnit můžeme opět stříkačkou.
Pozn: Pro tento recept platí, že 1 porce = 1 Brumík.
Do části vlažného mléka rozmícháme trochu mouky, přisladíme 1 lžící cukru a rozdrobíme droždí - necháme vzejít kvásek. …
více o Cukrářská vánočka (mazanec)
Z mandarinek slijeme šťávu a doplníme vodou na 3 dl. Z této tekutiny a přislušného množství prvního pudinkového prášku …
více o Pudinková mísa s mandarinkami
Rajčata nakrájejte na plátky a povařte při 750 W po dobu 6–8 minut, dokud se slupka neodděluje sama. Rajčata oloupejte…
více o Tomatová polévka – Jet Chef
Z oleje a polohrubé mouky uděláme zásmažku a necháme ji vychladnout. Přidáme větší část kopru. Přidáme vodu. Rozmícháme…
více o Babiččina koprová omáčka