Z bílku ušleháme sníh. Smícháme žloutek, mouku, cukr, prášek do pečiva, mléko a olej, pořádně promícháme. Nakonec zamícháme ušlehaný sníh.
Trochu těsta si odložíme do jiné misky a přimícháme trochu kakaa, abychom mohli udělat tmavé těsto na packy, uši a nos.
Naplníme do formy (cca do ½ až do ¾) a dáme péct na 200 °C. Teflonovou formu na Brumíky nevymazáváme, ani ničím nevysypáváme. Pečeme cca 5–10 minut, dokud nejsou hotoví.
Hnědé tlapky a nos uděláme tak, že do formy dáme na požadovaná místa nejdříve tmavé těsto a pak světlé (např. stříkačkou).
Po upečení a vyklopení naplníme rozpuštěnou čokoládou/nutellou/marmeládou nebo jinou náplní. Plnit můžeme opět stříkačkou.
Pozn: Pro tento recept platí, že 1 porce = 1 Brumík.
Cukr, žloutky a máslo utřeme do pěny a přidáme sníh z bílků, mouku, citronovou kůru nebo kakao. Dáme na plech s pečícím…
více o Citronové nebo kakaové cukroví
Losos zakoupený v supermarketu je již vykuchaný, zbavíme ho pouze ploutví, případně hlavy a rozkrojíme podél na 2 půlky…
více o Losos s bylinkovou omáčkou
Vejce rozdělíme, bílky dáme do jedné mísy, žloutky do druhé. Ke žloutkům přisypte mouku, prášek do pečiva, přilijte…
více o Lívance podle Jamie Olivera
Jako mnoho jiných, i mne inspiroval film Slavnosti sněženek, kde se dva myslivecké spolky hádají, jestli kance udělají…
více o Kanec se šípkovou omáčkou