Z bílku ušleháme sníh. Smícháme žloutek, mouku, cukr, prášek do pečiva, mléko a olej, pořádně promícháme. Nakonec zamícháme ušlehaný sníh.
Trochu těsta si odložíme do jiné misky a přimícháme trochu kakaa, abychom mohli udělat tmavé těsto na packy, uši a nos.
Naplníme do formy (cca do ½ až do ¾) a dáme péct na 200 °C. Teflonovou formu na Brumíky nevymazáváme, ani ničím nevysypáváme. Pečeme cca 5–10 minut, dokud nejsou hotoví.
Hnědé tlapky a nos uděláme tak, že do formy dáme na požadovaná místa nejdříve tmavé těsto a pak světlé (např. stříkačkou).
Po upečení a vyklopení naplníme rozpuštěnou čokoládou/nutellou/marmeládou nebo jinou náplní. Plnit můžeme opět stříkačkou.
Pozn: Pro tento recept platí, že 1 porce = 1 Brumík.
Z mandarinek slijeme šťávu a doplníme vodou na 3 dl. Z této tekutiny a přislušného množství prvního pudinkového prášku …
více o Pudinková mísa s mandarinkami
Cibule nakrájíme na spíše tenké kolečka, které ve velké těžké pánvi osmahneme na másle do sklovita. Přidáme na malé…
více o Avignonský rumpsteak s cibulí
Toastový chléb na knedlík nakrájíme na kostky a dáme na plech, který vložíme do trouby a na 200 stupňů 10 minut sušíme.…
více o Odlehčený žemlový knedlík