Z bílku ušleháme sníh. Smícháme žloutek, mouku, cukr, prášek do pečiva, mléko a olej, pořádně promícháme. Nakonec zamícháme ušlehaný sníh.
Trochu těsta si odložíme do jiné misky a přimícháme trochu kakaa, abychom mohli udělat tmavé těsto na packy, uši a nos.
Naplníme do formy (cca do ½ až do ¾) a dáme péct na 200 °C. Teflonovou formu na Brumíky nevymazáváme, ani ničím nevysypáváme. Pečeme cca 5–10 minut, dokud nejsou hotoví.
Hnědé tlapky a nos uděláme tak, že do formy dáme na požadovaná místa nejdříve tmavé těsto a pak světlé (např. stříkačkou).
Po upečení a vyklopení naplníme rozpuštěnou čokoládou/nutellou/marmeládou nebo jinou náplní. Plnit můžeme opět stříkačkou.
Pozn: Pro tento recept platí, že 1 porce = 1 Brumík.
Vejce a cukr ušleháme do pěny, pak postupně zašleháváme nastřídačku mouku s pr. do peč., rozpuštěnou heru a šlehačku,…
více o Punčové řezy – jako z cukrárny
Na přípravu tohoto výborného cukroví se hodí nejlépe sádlo prodávané v kostkách. Nebojte se péct z této suroviny, v…
více o Sádlovky – recept po babičce
připravíme si formu na bábovku,vymažeme formu máslem a vysipeme moukou.všenchny ingredience zamícháme v hrnci a dáme do…
více o snadná a rychlá bábovka