Domácí chléb III.

2.8

hodnoceno: 10
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 400
      g hladká mouka
    • 350
      g polohrubá mouka
    • 40
      g droždí
    • 500
      ml voda
    • 2
      lžička cukr
    • 2
      lžička sůl
    • 2
      lžička mletý kmín
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 2
      lžička majoránka
    • 1
      lžíce ocet

Postup přípravy receptu

  • Z droždí, cukru a vody si připravíme kvásek. Mouku, sůl, kmín, pepř a majoránku v misce důkladně promícháme (alespoň 1 minutu). Potom vlejeme kvásek a ocet. Vařečkou vymícháme nelepivé těsto, které řádně rukou promísíme. Necháme vykynout, až dokud nemá dvojnásobný objem, dáme do dortové formy, necháme ještě 30 minut nakynout, vrch těsta potřeme studenou vodou, dáme do vyhřáté trouby. Pečeme v elektrické troubě, prvních 20 minut na 220 °C, potom snížíme teplotu na 200 °C a pečeme ještě 20 minut.
Zařazení:

Podobné recepty

Doporučujeme