Z droždí, cukru a vody si připravíme kvásek. Mouku, sůl, kmín, pepř a majoránku v misce důkladně promícháme (alespoň 1 minutu). Potom vlejeme kvásek a ocet. Vařečkou vymícháme nelepivé těsto, které řádně rukou promísíme. Necháme vykynout, až dokud nemá dvojnásobný objem, dáme do dortové formy, necháme ještě 30 minut nakynout, vrch těsta potřeme studenou vodou, dáme do vyhřáté trouby. Pečeme v elektrické troubě, prvních 20 minut na 220 °C, potom snížíme teplotu na 200 °C a pečeme ještě 20 minut.
Z kvasnic, cukru, mléka necháme vzejít kvásek, a vypracujeme těsto. Necháme vykynout. Těsto rozdělíme na pět bochánků a…
více o Martiny – martinské rohlíky
Z uvedených surovin vypracujeme těsto a necháme aspoň 1/2 hodiny odpočinout. Tvaroh utřeme s cukrem, máslem, vejcem a…
více o Tvarohová roláda s hruškami
Bílky a cibuli nasekáme nadrobno. Ostatní smícháme,ochutíme a přidáme cibuli s bílky.Namažeme na veku a posypeme třeba…
více o Vaječná pomazánka s hořčicí
Nejprve si klasickým způsobem upečeme palačinky, ti co mají čas, si samozřejmě udělají domácí (na slano). Na pánvi v…
více o Vynikající zapečené palačinky