Z droždí, cukru a vody si připravíme kvásek. Mouku, sůl, kmín, pepř a majoránku v misce důkladně promícháme (alespoň 1 minutu). Potom vlejeme kvásek a ocet. Vařečkou vymícháme nelepivé těsto, které řádně rukou promísíme. Necháme vykynout, až dokud nemá dvojnásobný objem, dáme do dortové formy, necháme ještě 30 minut nakynout, vrch těsta potřeme studenou vodou, dáme do vyhřáté trouby. Pečeme v elektrické troubě, prvních 20 minut na 220 °C, potom snížíme teplotu na 200 °C a pečeme ještě 20 minut.
Kuře vykostíme klasickým postupem na plát, který si roztáhneme a osolíme. Z mletého masa si připravíme standartní směs…
více o Kuřecí roláda s mletým masem
Dáme svařit 2/3 mléka, nejprve osolíme (díky tomu by se nám omáčka neměla později srazit) a dáme kopr. Ve zbylém mléce…
více o Koprová omáčka od maminky