Domácí chléb pro krajany v USA a v zahraničí

2.89

hodnoceno: 9
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 4
      šálek bílá mouka All Purpose
    • 4
      šálek celozrnná mouka Whole Wheat
    • 4
      lžička sušené droždí Activ Dry Yeast - nejlépe značka RED STAR
    • 4
      lžička sůl
    • 1
      lžička kmín celý
    • 1
      hrst semínka slunečnice, dýně, Flax Seed, atd...
    • 5
      šálek teplá voda 4-5, ne horká

Postup přípravy receptu

  • Všechny ingredience smícháme a vymísíme do těsta střední hustoty. Kvasnice není nutné nechávat předkynout! Těsto zaprášíme moukou a necháme 1 hodinu kynout. Po vykynutí nalijeme do skleněné varné mísy, kterou jsme předem vystříkali máslem či olejem ve spreji a lehce vysypali moukou. Pečeme cca hodinu při teplotě 390 °F aneb 200 °C až je kůrčička krásně červená a křupavá! Vyklopíme na pečící mřížku a necháme vychladnout.
  • POZOR - pokud pečete v plynové troubě, vložte při pečení do trouby nádobu s vodou, vaše pečivo tak nebude vysušené a bude báječně chutnat ještě několik dní po upečení!
  • Poznámka: poměr mouky bílé a celozrnné se dá kombinovat, pokud dáváte přednost spíše bílému chlebu, zadělejte těsto v poměru 3:1 a naopak!
Zařazení:

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: