lžička
sušené droždí
Activ Dry Yeast - nejlépe značka RED STAR
4
lžička
sůl
1
lžička
kmín
celý
1
hrst
semínka
slunečnice, dýně, Flax Seed, atd...
5
šálek
teplá voda
4-5, ne horká
Postup přípravy receptu
Všechny ingredience smícháme a vymísíme do těsta střední hustoty. Kvasnice není nutné nechávat předkynout! Těsto zaprášíme moukou a necháme 1 hodinu kynout. Po vykynutí nalijeme do skleněné varné mísy, kterou jsme předem vystříkali máslem či olejem ve spreji a lehce vysypali moukou. Pečeme cca hodinu při teplotě 390 °F aneb 200 °C až je kůrčička krásně červená a křupavá! Vyklopíme na pečící mřížku a necháme vychladnout.
POZOR - pokud pečete v plynové troubě, vložte při pečení do trouby nádobu s vodou, vaše pečivo tak nebude vysušené a bude báječně chutnat ještě několik dní po upečení!
Poznámka: poměr mouky bílé a celozrnné se dá kombinovat, pokud dáváte přednost spíše bílému chlebu, zadělejte těsto v poměru 3:1 a naopak!
Suroviny smícháme a zaděláme těsto.
Přikryjeme utěrkou a necháme 12 hodin vykynout.
Pečicí mísu s poklopem necháme při…
více o Domácí chléb z bílé mouky
Žloutky a cukr vyšleháme do bělavé pěny a vmícháme 150 g nutelly. Z bílků ušleháme tuhý sníh a střídavě s moukou ho…
více o Piškotová roláda s nutellou
Na kousky pokrájenou cibuli osmahneme na 25 gramech másla. Jakmile zesklovatí, přidáme pokrájené žampiony (kostičky,…
více o Žampionová omáčka s cibulí
Na oleji necháme zpěnit na hrubo nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájenou uzenou krkovičku a lehce osmahneme.…
více o Poctivá zelňačka se smetanou
Tvaroh vmícháme s pomazánkovým máslem, rumem a polovinou cukru. Zbylí cukr přidáme do horkého espresa, přimícháme likér…
více o Banánovo-kávové tiramisu