Domácí chléb "Šumava" pečený v troubě nebo domácí pekárně

3.06

hodnoceno: 17
Příprava: 120 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 2,3
      lžička sůl
    • 2,3
      lžíce olivový olej
    • hladká mouka na vysypání formy
    • 0,8
      lžíce kmín
    • 1,3
      lžička sušené droždí
    • 1,3
      lžíce jablečný ocet
    • 160
      g žitná chlebová mouka
    • 330
      g pšeničná chlebová mouka
    • olej na vymazání formy
    • 340
      ml vlažná voda
    • 1,3
      lžička cukr

Postup přípravy receptu

  • Všechny ingredience dáme do pekárny v tom pořadí, jak jsou napsané, necháme umíchat a vykynout (program těsto). Po vykynutí vyndáme z pekárny, dáme do olejem vymazané a moukou vysypané formy na pečení, zaprášíme trochou hladké mouky a necháme ještě asi 30 minut kynout.
  • Troubu si předehřejeme na 220 stupňů a dáme do ní nádobu s vodou.
  • Nakynulý bochníček dáme péct a pečeme, dokud není kůrka hnědá (asi 30 až 45min).
  • Po vyndání z trouby potřeme bochník studenou slanou vodou.
  • Chleba můžete upéct taky rovnou v pekárně. Chleba ale není z pekárny tak vypečený jako z trouby, ale je také dobrý.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: