Domácí chléb "Šumava" pečený v troubě nebo domácí pekárně
3.06
hodnoceno: 17
Příprava:120 minut
Porce:neuvedeno
Kalorie:neuvedeno
Suroviny
2,3
lžička
sůl
2,3
lžíce
olivový olej
hladká mouka
na vysypání formy
0,8
lžíce
kmín
1,3
lžička
sušené droždí
1,3
lžíce
jablečný ocet
160
g
žitná chlebová mouka
330
g
pšeničná chlebová mouka
olej
na vymazání formy
340
ml
vlažná voda
1,3
lžička
cukr
Postup přípravy receptu
Všechny ingredience dáme do pekárny v tom pořadí, jak jsou napsané, necháme umíchat a vykynout (program těsto). Po vykynutí vyndáme z pekárny, dáme do olejem vymazané a moukou vysypané formy na pečení, zaprášíme trochou hladké mouky a necháme ještě asi 30 minut kynout.
Troubu si předehřejeme na 220 stupňů a dáme do ní nádobu s vodou.
Nakynulý bochníček dáme péct a pečeme, dokud není kůrka hnědá (asi 30 až 45min).
Po vyndání z trouby potřeme bochník studenou slanou vodou.
Chleba můžete upéct taky rovnou v pekárně. Chleba ale není z pekárny tak vypečený jako z trouby, ale je také dobrý.
Do vlažné vody vlijeme olej, rozdrobíme droždí a necháme během asi 5 minut vzejít kvásek. Ten vlijeme do mouky se solí…
více o Bylinkový chléb v troubě
Mouku smícháme s mlékem a žlouky, přidáme nasekanou petrželku opepříme a osolíme. Do těsta přidáme rohlíky pokrájené na…
více o Výborné hrníčkové knedlíky
Koleno vaříme hodinu ve slané vodě s bobkovým listem a novým kořením. Po vyjmutí uděláme do kůže pár podélných zářezů…
více o Pečené koleno v pivní marinádě