Domácí chléb "Šumava" pečený v troubě nebo domácí pekárně
3.06
hodnoceno: 17
Příprava:120 minut
Porce:neuvedeno
Kalorie:neuvedeno
Suroviny
2,3
lžička
sůl
2,3
lžíce
olivový olej
hladká mouka
na vysypání formy
0,8
lžíce
kmín
1,3
lžička
sušené droždí
1,3
lžíce
jablečný ocet
160
g
žitná chlebová mouka
330
g
pšeničná chlebová mouka
olej
na vymazání formy
340
ml
vlažná voda
1,3
lžička
cukr
Postup přípravy receptu
Všechny ingredience dáme do pekárny v tom pořadí, jak jsou napsané, necháme umíchat a vykynout (program těsto). Po vykynutí vyndáme z pekárny, dáme do olejem vymazané a moukou vysypané formy na pečení, zaprášíme trochou hladké mouky a necháme ještě asi 30 minut kynout.
Troubu si předehřejeme na 220 stupňů a dáme do ní nádobu s vodou.
Nakynulý bochníček dáme péct a pečeme, dokud není kůrka hnědá (asi 30 až 45min).
Po vyndání z trouby potřeme bochník studenou slanou vodou.
Chleba můžete upéct taky rovnou v pekárně. Chleba ale není z pekárny tak vypečený jako z trouby, ale je také dobrý.
Do vlažné vody vlijeme olej, rozdrobíme droždí a necháme během asi 5 minut vzejít kvásek. Ten vlijeme do mouky se solí…
více o Bylinkový chléb v troubě
Na palačinky: mouku, sůl, 2 vejce, mléko, tuk na smažení. Uděláme těsto na palačinky a na pánvi pečeme.
Náplň: měkký…
více o Palačinky se sýrovou náplní
Heru utřeme s cukrem a vejci do pěny. Přidáme mouku s kypřícím práškem a špetkou soli.Čokoládu a ořechy posekáme na…
více o Americké čokoládové cookies
Květy bezu omyjeme a zbavíme velkých stopek. Nakrájíme citron na kousky a společně s bezovými květy vaříme asi 20 minut…
více o Med z květů černého bezu
Mouku smícháme s pepřem a majoránkou, játra překrájíme na půlky. Jednotlivé kousky obalíme v mouce s kořením, zavineme…
více o Zapečená (nejen) krůtí játra
Nejprve si připravím formu: z pečícího papíru vystřihnu kolo, aby bylo o trošičku menší, než je dno dortové formy. Boky…
více o Dortový korpus pro začátečníky