Žitnou a hladkou mouku, kmín, sůl a půl lžičky sušených kvasnic nasucho promícháme. Přidáme ocet, vodu, znovu promícháme, posypeme chlebovou moukou, přikryjeme a necháme kynout 12 až 18 hodin při pokojové teplotě. Znovu promícháme, zasypeme a necháme 30 minut odpočinout. Zatím zapneme troubu na 230 stupňů, necháme v ní rozehřát hrnec na půl hodiny, pak do něj dáme těsto, zasypeme kmínem a přikryté poklicí pečeme na 230 stupňů. Po půl hodině sundáme poklici, dopečeme 20 minut na 220 stupňů, vyklopíme na mřížku a chleba je hotový.
Ve větší misce společně našlehejte olivový olej, balzamikový ocet, hořčici a česnek. Medailonky z obou stran osolte a…
více o Vepřové medailonky s olivami
Necháme zavařit víno s cukrem, přidáme třešně a povaříme za častého promíchání zhruba 15-20 min (zhoustne). Přilejeme…
více o Třešňový pohár pro dospělé