Žitnou a hladkou mouku, kmín, sůl a půl lžičky sušených kvasnic nasucho promícháme. Přidáme ocet, vodu, znovu promícháme, posypeme chlebovou moukou, přikryjeme a necháme kynout 12 až 18 hodin při pokojové teplotě. Znovu promícháme, zasypeme a necháme 30 minut odpočinout. Zatím zapneme troubu na 230 stupňů, necháme v ní rozehřát hrnec na půl hodiny, pak do něj dáme těsto, zasypeme kmínem a přikryté poklicí pečeme na 230 stupňů. Po půl hodině sundáme poklici, dopečeme 20 minut na 220 stupňů, vyklopíme na mřížku a chleba je hotový.
Vymícháme tuk, vejce, cukr, vanilku a vodu, přidáme ovesné vločky, mouku, sůl a sodu, a podle chuti přimícháme nasekané…
více o Keksy z ovesných vloček
Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na větší kusy, stejně tak maso a klobásy. Cibule na kolečka, slaninu na plátky a…
více o Sloní žrádlo na zahradní gril
Ve větší míse smícháme všechny ingredience a vytvoříme hladké tekutější těsto. Na tukem vymazaný a strouhankou vysypaný…
více o Babiččin rychlý jablečný koláč
Do zapékací misky naskládat vrstvu brambor (polovina celkového množství). Osolíme, opepříme a okmínujeme. Jako další…
více o Zapečené brambory se smetanou