Žitnou a hladkou mouku, kmín, sůl a půl lžičky sušených kvasnic nasucho promícháme. Přidáme ocet, vodu, znovu promícháme, posypeme chlebovou moukou, přikryjeme a necháme kynout 12 až 18 hodin při pokojové teplotě. Znovu promícháme, zasypeme a necháme 30 minut odpočinout. Zatím zapneme troubu na 230 stupňů, necháme v ní rozehřát hrnec na půl hodiny, pak do něj dáme těsto, zasypeme kmínem a přikryté poklicí pečeme na 230 stupňů. Po půl hodině sundáme poklici, dopečeme 20 minut na 220 stupňů, vyklopíme na mřížku a chleba je hotový.
Kuřecí stehna osolíme a opepříme, povrch potřeme rozpuštěným máslem a na každý položíme plátek anglické slaniny. Cibuli…
více o Kuřecí stehna na bílém víně