Domácí chleba

2.91

hodnoceno: 11
Příprava: 60 minut
Porce: 8
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 2
      lžička sůl
    • 3
      hrnek hladká mouka
    • 1
      lžička ocet
    • 1
      špetka sušené droždí
    • 1
      lžička drcený kmín
    • 1
      hrnek žitná chlebová mouka
    • 2
      hrnek studená voda

Postup přípravy receptu

  • Žitnou a hladkou mouku, kmín, sůl a půl lžičky sušených kvasnic nasucho promícháme. Přidáme ocet, vodu, znovu promícháme, posypeme chlebovou moukou, přikryjeme a necháme kynout 12 až 18 hodin při pokojové teplotě. Znovu promícháme, zasypeme a necháme 30 minut odpočinout. Zatím zapneme troubu na 230 stupňů, necháme v ní rozehřát hrnec na půl hodiny, pak do něj dáme těsto, zasypeme kmínem a přikryté poklicí pečeme na 230 stupňů. Po půl hodině sundáme poklici, dopečeme 20 minut na 220 stupňů, vyklopíme na mřížku a chleba je hotový.
Zařazení: Ostatní Pečiva

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: