Do pekárny postupně vložíme vodu, olej, ocet. Potom přidáme mouku, cukr, sůl, kmín a do středu vložíme sušené droždí.
Pokud pečeme chleba v pekárně, tak zapneme program na pečení chleba (delší pečení).
Pokud pečeme chleba v troubě, tak zapneme pekárnu pouze na program příprava těsta. Po nakynutí pečeme v troubě na 160 °C cca 45 minut (já sleduji propečenost kůrky a dle toho upravuji čas pečení).
TIP: Do chleba lze přidat např. slunečnicová a dýňová semínka, čerstvé bylinky.
Cibuli nakrájíme na jemno, z vajec vyrobíme vejce míchaná, špekáčky a okurky rozřízneme podélně na čtvrtiny. Plátky…
více o Španělské ptáčky podle mamky
Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme mouku, chvíli restujeme, přisypeme papriku, přilijeme smetanu a tolik…
více o Paprikové brambory s okurkami
Mouku smícháme s pepřem a majoránkou, játra překrájíme na půlky. Jednotlivé kousky obalíme v mouce s kořením, zavineme…
více o Zapečená (nejen) krůtí játra