Do pekárny postupně vložíme vodu, olej, ocet. Potom přidáme mouku, cukr, sůl, kmín a do středu vložíme sušené droždí.
Pokud pečeme chleba v pekárně, tak zapneme program na pečení chleba (delší pečení).
Pokud pečeme chleba v troubě, tak zapneme pekárnu pouze na program příprava těsta. Po nakynutí pečeme v troubě na 160 °C cca 45 minut (já sleduji propečenost kůrky a dle toho upravuji čas pečení).
TIP: Do chleba lze přidat např. slunečnicová a dýňová semínka, čerstvé bylinky.
Cibuli nakrájíme na jemno, z vajec vyrobíme vejce míchaná, špekáčky a okurky rozřízneme podélně na čtvrtiny. Plátky…
více o Španělské ptáčky podle mamky
Kuře naporcujeme, osolíme, uložíme na pekáč, přidáme oloupaná a na plátky nakrájená jablka, máslo a na plátky nakrájený…
více o Kuře na česneku s jablky
Těsto: šlehat vejce s cukrem a špetkou soli, přidat olej. Pak mouku s prdopečem současně s mlékem. Promíchat
Do velké…
více o Francouzský hruškový koláč
Smetanu, vejce a olej rozmícháme v misce. Přidáme mouku, cukr, prášek do pečiva a řádně promícháme do řídkého, hladkého…
více o Rychlá buchta z kysané smetany