Do pekárny postupně vložíme vodu, olej, ocet. Potom přidáme mouku, cukr, sůl, kmín a do středu vložíme sušené droždí.
Pokud pečeme chleba v pekárně, tak zapneme program na pečení chleba (delší pečení).
Pokud pečeme chleba v troubě, tak zapneme pekárnu pouze na program příprava těsta. Po nakynutí pečeme v troubě na 160 °C cca 45 minut (já sleduji propečenost kůrky a dle toho upravuji čas pečení).
TIP: Do chleba lze přidat např. slunečnicová a dýňová semínka, čerstvé bylinky.
Cibuli nakrájíme na jemno, z vajec vyrobíme vejce míchaná, špekáčky a okurky rozřízneme podélně na čtvrtiny. Plátky…
více o Španělské ptáčky podle mamky
Vejce a cukr ušleháme do pěny, pak postupně zašleháváme nastřídačku mouku s pr. do peč., rozpuštěnou heru a šlehačku,…
více o Punčové řezy – jako z cukrárny
Necháme zavařit víno s cukrem, přidáme třešně a povaříme za častého promíchání zhruba 15-20 min (zhoustne). Přilejeme…
více o Třešňový pohár pro dospělé