Z bílků našleháme s trochou cukru hustý sníh. Žloutky s máslem a cukrem utřeme do pěny. Do mouky přidáme prášek do pečiva, mléko, smícháme se sněhem a pěnou a řádně promícháme. Těsto rozdělíme na 2 poloviny a do jedné přimícháme nastrouhanou čokoládu. Do řádně máslem vymaštěné a strouhankou vysypané formy postupně lžící pokládáme vrstvy světlého a čokoládového těsta. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C, nejprve 30 minut na 180 °C a pak 30–40 minut na 160 °C.
Na závěr bych rád dodal že je to krásně voňavá a chutná bábovka, vůbec není suchá. Je ale dost veliká, takže je nutné použít buď velkou formu a nebo jen 2/3 množství.
Nejdřív smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a kakao, přidáme rozpuštěnou Heru, do které jsme dali při rozpouštění…
více o Čokoládová bábovka bez vajec
Uvařené brambory oloupejte a poté nastrouhejte na jemném struhadle. Přidejte vejce, sůl, mouku, krupici a vypracujte…
více o Bramborový knedlík s cibulkou
PIŠKOT: Nejprve si vymažeme a vysypeme plech na piškot. Oddělíme si žloutky od bílků. Do mísy se žloutky přidáme cukr a…
více o Piškot s meruňkami a želatinou
Čočku propláchneme a dáme namočit do studené vody (stačí 1-2 hodiny). Pak ji v téže vodě uvaříme doměkka. Ponecháme v…
více o Pikantní čočka s kuřecím masem