Z bílků našleháme s trochou cukru hustý sníh. Žloutky s máslem a cukrem utřeme do pěny. Do mouky přidáme prášek do pečiva, mléko, smícháme se sněhem a pěnou a řádně promícháme. Těsto rozdělíme na 2 poloviny a do jedné přimícháme nastrouhanou čokoládu. Do řádně máslem vymaštěné a strouhankou vysypané formy postupně lžící pokládáme vrstvy světlého a čokoládového těsta. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C, nejprve 30 minut na 180 °C a pak 30–40 minut na 160 °C.
Na závěr bych rád dodal že je to krásně voňavá a chutná bábovka, vůbec není suchá. Je ale dost veliká, takže je nutné použít buď velkou formu a nebo jen 2/3 množství.
Nejdřív smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a kakao, přidáme rozpuštěnou Heru, do které jsme dali při rozpouštění…
více o Čokoládová bábovka bez vajec
V mističce pečlivě smícháme kelímek smetany a přibližně 4 trojúhelníčky taveného sýra do hladka, můžeme naředit trochu…
více o Rychlá omáčka na těstoviny
Utřeme máslo s cukrem a žloutky, a postupně přidáme ostatní suroviny, nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Nalijeme do…
více o Výborná ořechová bábovka
Vše smíchat dohromady, nalít do lahve a užít si pěkné Vánoce!
Je možné část Salka vyměnit za pikao, nebo Tatra mléko…
více o Vaječný likér snadno a rychle