Z bílků našleháme s trochou cukru hustý sníh. Žloutky s máslem a cukrem utřeme do pěny. Do mouky přidáme prášek do pečiva, mléko, smícháme se sněhem a pěnou a řádně promícháme. Těsto rozdělíme na 2 poloviny a do jedné přimícháme nastrouhanou čokoládu. Do řádně máslem vymaštěné a strouhankou vysypané formy postupně lžící pokládáme vrstvy světlého a čokoládového těsta. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C, nejprve 30 minut na 180 °C a pak 30–40 minut na 160 °C.
Na závěr bych rád dodal že je to krásně voňavá a chutná bábovka, vůbec není suchá. Je ale dost veliká, takže je nutné použít buď velkou formu a nebo jen 2/3 množství.
Nejdřív smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a kakao, přidáme rozpuštěnou Heru, do které jsme dali při rozpouštění…
více o Čokoládová bábovka bez vajec
Nakrájenou rebarboru dáme do většího kastrolu a přidáme 200 g cukru. Přivedeme do varu, oheň stáhneme a za častého…
více o Jahodovo-rebarborové tiramisu
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, rozdělíme na 2 díly, vyválíme a přendáme na plech s vyšším okrajem. Poklademe…
více o Meruňková buchta s pudinkem
Celá vejce s cukrem našleháme a pak postupně přidáme všechny zbývající ingredience. Dáme do vymazané formy a pečeme. Je…
více o Bábovka s jablky a ořechy
Kuřecí plátky si osolíme a opepříme z obou stran. V misce smícháme sojovou omáčku s grilovacím kořením a každý plátek z…
více o Kuřecí s broskví a sýrem