Z bílků našleháme s trochou cukru hustý sníh. Žloutky s máslem a cukrem utřeme do pěny. Do mouky přidáme prášek do pečiva, mléko, smícháme se sněhem a pěnou a řádně promícháme. Těsto rozdělíme na 2 poloviny a do jedné přimícháme nastrouhanou čokoládu. Do řádně máslem vymaštěné a strouhankou vysypané formy postupně lžící pokládáme vrstvy světlého a čokoládového těsta. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C, nejprve 30 minut na 180 °C a pak 30–40 minut na 160 °C.
Na závěr bych rád dodal že je to krásně voňavá a chutná bábovka, vůbec není suchá. Je ale dost veliká, takže je nutné použít buď velkou formu a nebo jen 2/3 množství.
Nejdřív smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a kakao, přidáme rozpuštěnou Heru, do které jsme dali při rozpouštění…
více o Čokoládová bábovka bez vajec
Všechny sypké přísady promícháme, přidáme ostatní a vymícháme polotekuté těsto. Dle potřeby přidáme mléko. Nalijeme do…
více o Makovec se lněným semínkem
Špagety uvaříme v mírně osolené vodě, scedíme a propláchneme teplou vodou. V míse prokapeme špagety olejem a posypeme…
více o Bleskové česnekové špagety
Na přípravu tohoto výborného cukroví se hodí nejlépe sádlo prodávané v kostkách. Nebojte se péct z této suroviny, v…
více o Sádlovky – recept po babičce
Cukr s vanilkovým cukrem třeme s vejci do pěny. Poté přidáme hladkou mouku spolu s práškem do pečiva, nevyšlehanou…
více o Šlehačková bábovka bez vážení