Nejprve si nadrobno nakrájíme cibuli, kterou zpěníme na sádle. Jak nám zpění, přidáme nakrájený točený salám a krátce posmažíme. Posmažíme paprikou, pepřem a solí, podlijeme trochou vroucí vody a dusíme. Pak přidáme na malé kousky nakrájenou bramboru a česnek, dolijeme zbytkem vroucí vody a vaříme. Jak budou brambory měkké, polévku zahustíme moukou.
Pozn. Když dáme méně točeného salámu, přidáme kostku masoxu, protože chuť salámu nemusí být dostačující a polévka je pak absolutně bez chuti.
Zelí dusíme zvolna s uzeným kolenem nebo nožičkami.V jiném kastrolu zpěníme na sádle cibuli, vložíme na ni na kostky…
více o Sedmihradské zelí (vrstvené)
Maso očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Ze všech stran osolíme, a poválíme v hladké mouce (přebytek otřepeme). Maso…
více o Editina myslivecká svíčková
1 Na sušenkový základ promíchejte rozdrcené sušenky s rozpuštěným máslem – klidně v kuchyňském robotu. Směs upěchujte…
více o Banánovo-karamelový dort