Nejprve si nadrobno nakrájíme cibuli, kterou zpěníme na sádle. Jak nám zpění, přidáme nakrájený točený salám a krátce posmažíme. Posmažíme paprikou, pepřem a solí, podlijeme trochou vroucí vody a dusíme. Pak přidáme na malé kousky nakrájenou bramboru a česnek, dolijeme zbytkem vroucí vody a vaříme. Jak budou brambory měkké, polévku zahustíme moukou.
Pozn. Když dáme méně točeného salámu, přidáme kostku masoxu, protože chuť salámu nemusí být dostačující a polévka je pak absolutně bez chuti.
Nivu utřeme s máslem (kombinace pomazánkového a normálního másla taky není špatná), doporučuji jemně nastrouhat a potom…
více o Ježek s nivovou pomazánkou
Ingredience smícháme, přivedeme k varu a krátce povaříme. Zatepla naléváme na sterilovanou zeleninu, potom sterilujeme .
více o Znojemský nálev na okurky
Cukr, žloutky a máslo utřeme do pěny a přidáme sníh z bílků, mouku, citronovou kůru nebo kakao. Dáme na plech s pečícím…
více o Citronové nebo kakaové cukroví